fredag 22 december 2017

Tre bra saker och en dålig

  1. Den stora julhandlingen är avklarad! Halva Nyland verkade vara i samma butik som jag, och det var svettigt och stressigt, men jag fick tag på nästan allt. Maken tänkte ta en morgontur till Stockmann i morgon och får köpa det sista då.
  2. Vi var till tandläkaren med åttaåringen i morse. Hon hade en mjölktand som hade blivit fastkilad av den permanenta tanden som kom under, men nu är mjölktanden ett minne blott och det gick hur bra som helst.
  3. Bäst av allt: i går var årets mörkaste dag! Och nu blir det bara ljusare!
Och den dåliga saken: Pappa/moffa har fallit och är nu på sjukhus. Det blir ändrade julplaner, men det är ju inget problem. Hoppas bara han snabbt blir bättre.

P.S. Reflektion efter julhandeln: Hur kommer det sig, att en del äldre par (de yngre rör sig mera sällan i par i julbutikerna) tappar det totalt och högljutt grälar om ALLT medan de går i butiken? Jag såg ett par som var inne på sina soffdynor - maken menade envist och gnälligt att de borde bytas ut, medan makan ilsket och högljutt vidhöll att de var ALLDELES BRA! Och andra par går belåtet bredvid varann i trängseln, medan de vänligt och med intresse för varandras syn på saken diskuterar om de har tillräckligt med pepparkakor, eller om de kanske för säkerhets skull borde ta ett paket till? Och kan man månne göra något själv för att utvecklas mera mot par nummer två?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar