tisdag 7 augusti 2018

Tillbaka i vardagen

Andra dagen på jobb i dag, och det går rätt bra, faktiskt. Sommaren i år var så fantastiskt fin (ur semestrarens perspektiv) och vår semester så lång (fem veckor) att det känns som om man på riktigt har kopplat av och laddat för nästa år.

Orkar ni ännu med litet semesterbilder? Min nya arbetsgivares stuga visade sig ligga fantastiskt fint, alldeles intill en långgrund sandstrand vid rätt öppet hav.

 Fortfarande var det ju vansinnigt varmt, så vi simmade och badade mest hela dagarna.

Taxen njöt av den långgrunda stranden. Han brukar oftast doppa sig bara till magen, men här simmade han. Det kanske kändes tryggt när sluttningen var så svag, och man såg bottnen hela tiden.
 
På tisdagen tittade vi på Allsång på Skansen på terrassen. Det har blivit litet av en sommartradition hos oss - tisdagkvällarna är enda gången vi loggar in oss på Arenan under sommaren (vi har ingen vanlig TV, och datorerna används mycket sparsamt).

Ett par gånger kom min bror med familj och besökte oss - så bra strand för små barn (och större). Och så skoj för kusinerna att träffas, då de bor långt från varann i vanliga fall.

Så fanns det tid att läsa i skuggan...

 ... göra nallefrisyrer åt sin största syster...

 ... och njuta av vackra solnedgångar.

Det var en så fin vecka, en att drömma sig tillbaka till på vintern. Tänk att det fanns en sommar i Finland, när man inte ens övervägde att packa med långbyxor och strumpor (för att inte tala om regnkläder) för en femdagars vistelse, när tröjan var medpackad men aldrig på, när man var inomhus bara för att sova, när man aldrig någonsin tände en lampa och när man åt utomhus varenda gång.

Sedan åkte vi tillbaka till egen stuga igen, och fortsatte göra somriga saker - som att äta tomater i alla former och färger.

En dag besökte vi Fiskars, som liksom alltid var värt ett besök.

 De visade en fantastisk utställning med konst i lera.

Ett sådant här släktträd skulle man ju så gärna ha på väggen! Men vem bestämmer vilket djur var och en blir? Konstnären, kanske?

Efter den kulturella biten och en promenad genom byn övergick vi till den kulinaristiska och provade det lokala bryggeriets öl, cider och long drink. Sedan var vi redan rätt utmattade (30 grader varmt fortfarande) och åkte hem igen. Det är så skönt när man märker att semestern har gjort gott och att varvnålen har sjunkit så mycket så man är nöjd med ett halvdagsprogram, och sedan känner att man gärna åker tillbaka och tar det lugnt resten av dagen. 

 Och så hann vi ju ännu med någon båttur...

 ... och kollade in jättegrytorna i Jungfrusund.

Och den sista lediga dagen gick vi på sommarens ENDA långa promenad, när det blev molnigt och temperaturen sjönk under 28 grader. Fast på slutet kom ändå solen fram och gjorde de sista kilometrarna litet tunga, både för oss och för hunden. Vi kanske kan kalla den sneda horisonten på denna bild artistisk? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar