måndag 19 november 2018

Annorlunda helgprogram

Strax före klockan 05.00 på lördag morgon var det samling vid den abonnerade bussen för gymnastiktrupperna och de minstas föräldrar (till vilka jag alltså hörde). Sömniga barn och föräldrar satte sig i den varma bussen i kolmörkret. Sex timmar senare var vi framme i soliga Österbotten.   

Där deltog barnen i FSG cup. Föräldrarna tittade på, applåderade, fixade frisyrerna, servade med mat, umgicks med varandra, pratade och drack kaffe. Efter några timmar satte vi oss på bussen igen, och efter ytterligare 6-7 timmar var vi tillbaka hemma, klockan 22.30.

Så tja. 12 timmar i buss på en dag, för att uppträda i två minuter. Inte så effektiv tidsanvändning, kanske. Men det var faktiskt en trevlig dag, mycket bättre än förväntat. Det fanns ju gott om tid för umgänge med barn och föräldrar, utan något annat som borde göras.

Sedan sov vi så gott, så gott, och vaknade till en solig söndag. Soliga dagar i november är ju inte alltför vanliga, och vi ville utnyttja den på bästa sätt, så vi packade med en enkel matsäck och åkte till närmaste vandringsled med minstingen.

 Vi promenerade sju kilometer och grillade korv till lunch. Så fint.

På vägen tillbaka mötte vi något överraskande ett hundspann.

Så kom vi hem, gjorde köttbullar (maken) och hemgjort potatismos (jag), åt middag med 3/4 barn, städade kökslådor (maken), tvättade (jag), jomppade (minstingen) och stickade (jag). Och så blev det natt igen - men vi hann nog med mycket det här veckoslutet, känns det som.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar