söndag 18 september 2022

Veckoslutssysslor

 

Vi har länge tänkt köpa en ny säng åt oss, och ibland gjort halvhjärtade insatser till research för att kunna välja rätt. Det enda vi var säkra på var att vi vill att den nya är mjukare än den gamla. Men allt annat, som alla olika företags försäljare lyfter fram: Är det viktigt att den är av naturmaterial, eller att den har fjädrar i skilda påsar, eller kanske memory foam som håller 1000 kg? Ingen aning. Vi vill bara ha en bra, bekväm och hållbar säng.

Förra helgen tog vi tjuren vid hornen (igen) och besökta några sängbutiker. Till sist fattade vi beslutet att köpa en från IKEA - men då fattades en beståndsdel i lager, och vi fick vänta tills de fick en ny leverans. På torsdag fick jag meddelande om att delen kommit, på fredag ringde jag och gjorde beställningen, och fick det överraskande beskedet att de kan leverera sängen samma kväll! Och vid åttatiden på fredag kväll kom leveransfirman, bar ut de gamla sängarna och lämnade det här. Jag hade litet glömt (eller förträngt) att det inte är sådär bara att ta en ny säng från IKEA i bruk.

Nåjo, med gott humör började vi öppna paket och studera bruksanvisningar. Maken och jag är inte alls usla på teambuilding av detta slag, och inte heller på att läsa instruktioner, men tid tar det ju. Och fel gör man, oundvikligen. Ingen kan tydligen skriva idiotsäkra instruktioner, alltid kan man vända någon del åt fel håll och upptäcka det tre skeden senare. Nu hade vi skruvat fast benen på fel sida av stommen, märkte det just tre steg senare och måste backa och göra om den första sängen. Andra gick sedan blixtsnabbt.

Men när vi kom ytterligare några steg framåt och skulle skruva fast sänggaveln, och i det skedet upptäckte att man borde ha förstått att skruva fast ytterligare en del (som fanns i ett helt annat paket än det andra) innan man skruvade ihop stommen och satte fast benen - och alltså måste göra det ännu en gång på nytt - gav vi upp för dagen. Klockan var tio och sängstommen fungerade ju ändå. Fortsättning följer. Undrar hur många tusen personer som sover i en IKEA-säng som är fel ihopskruvad, mumlade maken innan vi somnade.

På lördagen åkte vi sedan till lande över dagen och ställde i ordning det för vintern: tog upp båten, tömde kyl, frys och skafferier, stängde av el och vatten. En timme i skogen hann jag också med. Svampskörden var inte så imponerande, men det är ju alltid skönt att promenera i en höstskog.

Och när vi kom hem igen åt vi härliga räkor.

Idag ska vi för övrigt på vårt livs första handbollsmatch! Minstingen har börjat spela. Och så ska vi väl få sängen klar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar