Vi brukar ha en kräftskiva varje år med makens syskon och deras barn, dvs kusinerna på den sidan, men i år fick vi inte ihop tidtabellerna i augusti/september. Hastigt och lustigt bestämde vi oss då för att ändra koncept till oktoberfest i år - och i går var det dags.
Tjugoettåringen kom på eftermiddagen och började baka pretzls, maken gjorde potatissallad och dukade, jag kom litet senare från jobbet och började med apfelstrudeln och äldstingen ryckte in och hjälpte oss allihop.
Sedan ramlade resten av barnen och gästerna in, vi tog fram ölen och värmde korven och satte oss ner. Och det var en så lyckad kväll! Oavbrutet babbel, hög ljudnivå, skrattsalvor och glad och trevlig stämning. Fredagskvällar är ju litet riskabla, då alla är rätt trötta, men igår blev det just rätt - avslappnat och trevligt.
Och apfelstrudeln förtjänar ett extra omnämnande. Jag testade ett nytt recept med filodeg istället för smördeg: Man penslade filodegsflak med smält smör och lade dem på varandra, och fyllde dem sedan med äppelfyllningen. Det blev jätte-jättegott och superfrasigt. Ibland är ju apfelstrudeln blöt undertill och det är inte gott, de ska vara frasiga så det knastrar i munnen. Här är receptet så jag (eller ni) hittar det igen, för det här ska jag göra fler gånger.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar