måndag 29 april 2024

Cap Ferrat och Eze

 

Här ser ni vyn från vår port. Närmaste restaurang finns vid borgen längst upp på bilden, men för att komma dit måste man alltså först gå genom porten, sedan ner några hundra meter för en jättebrant backe (så brant att jag inte tror man skulle kunna gå där om det har regnat), över dalen (längs en kyrkogård) och upp igen. Otroligt vackert.

I morse körde vi till Saint-Jean-Cap-Ferrat. Till vår glada överraskning var det ännu vintersäsong idag och imorgon, så parkeringen var gratis. Och titta vilken fin bänk de hade gjort - som en valstjärt.

Så promenerade vi runt Cap Ferrat. Idag var vädret mycket bättre än förväntat, 23-25 grader varmt och rätt soligt. 

Så här friar man tydligen på Cap Ferrat - med ett team omkring sig som fixar picnic, dukar ett bord och fotograferar. 

Och några rundmagade, gula veteranplan flög förbi.

Efter dagens förmiddagspromenad (också den på 15 000 steg) åkte vi vidare till Eze och gick en guidad vandring på en parfymfabrik. Den var snabb, men ganska trevlig, och parfymerna doftade gott så vi handlade litet. Själva byn Eze gjorde vi ett snabbt svep igenom. Den påminde om gårdagens Saint-Paul de Vence men var mindre, med ännu trängre gränder och ännu större trängsel. Vacker onekligen, men den kanske skulle komma bättre till sin rätt under någon tystare period.

På hemvägen hann vi ännu via en vinproducentmässa, som vår hyresvärd hade gett oss biljetter till. Där fanns viner av alla slag att provsmaka, och korvar och ostar och andra produkter. Roligt att se.

Också idag lagade vi middag "hemma", denna gång crevettes som stektes i olja och vitlök (tillsammans med några mini-zucchinin som var jättegoda, jag borde ha köpt fler), nypotatis och avokado. Och vi kunde äta utomhus i shorts och topp. Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar