onsdag 1 maj 2024

Ingen majsol här

 

Idag hade meteorologerna lovat veckans regnigaste dag, med absurda mängder regn. Och när vi kollade på alternativa regnprogram i trakten visade det sig att första maj var den allra mest helgaktiga helgdagen i Frankrike under året, när till och med museerna är stängda. Så vi bestämde oss för en biltur längs kusten. 

Vi började med att åka till Cannes, där vi hamnade mitt i en demonstration med för oss oklart syfte - eller kanske det bara var ett högljutt, upprört första maj-tåg. 

Men när vi så småningom kommit vidare och hittat en parkeringsplats var vädret inte alls illa. Vi kunde promenera runt och se oss omkring i hamnen och staden.

Upp på kullen...

...och titta ner på staden, från Cannes-skylten som syns på bilden ovan.

Efter lunch körde vi vidare längs kusten mot Saint-Raphael. Oerhört vacker väg, som gick högt över havet. Efter ett tag stannade vi slumpmässigt på ett ställe där det fanns en vägren, och upptäckte sedan en trappa som gick ner mellan buskarna. Och den bara fortsatte och fortsatte, ända ner till en strand. Soliga dagar stannar säkert folk här för att sola och simma, men idag var det minsann en oväntad pärla.

När vi väl kom fram till Saint-Raphael regnade det, och vi nöjde oss med att äta en glass, titta på stranden och yra omkring litet med bil.

På väg hem regnade det riktigt ordentligt. Men vi hittade en öppen matbutik, handlade ingredienser och gjorde en snabb och god kycklingpasta när vi kom till huset, så oss går det ingen nöd på. Om regnet håller upp ikväll kanske vi ännu tar en kvällspromenad, men annars får vi väl läsa och ta det lugnt. Det blir bra i vilket fall som helst.

Igår tillbringade vi för övrigt hela dagen i Nice, men jag tog tydligen inga bilder. Vi gick omkring på stan, och maken bjöd på fin vappen-lunch på Negrescos terrass. Solen gassade och det var härligt på alla sätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar