torsdag 9 maj 2024

Hej från lande

 

Idag är det helg i Finland, och morgondagens klämdag är också ledig i skolorna. Vi tillbringar långhelgen på torpet, som öppnas för i år (ovanligt sent, men våren är ju också ovanligt trög i år).

Dessutom är det första gången vi åker hit med elbil! Det verkar som om en laddning skulle räcka precis för att åka av och an, men man vill ju inte chansa, och dessutom också åka omkring litet här. Så vi laddade vid matbutiken i Kimito i 30 minuter igår medan vi handlade, och det var ju hur smidigt som helst. 

Hundarna var helt vimsiga, oroliga och uppspelta över det "nya" stället och alla dofter här (det stod två vitsvanshjortar på vår gård när vi kom hit), så för att få litet lugn och ro fick de undantagsvis sova i makens och min säng. Det gick oväntat bra, ända tills sjutiden när de tyckte att det var morgon och tydligt demonstrerade det genom att hoppa upp på mig och slicka mig i nacken. Jaja. 

Efter frukost gick vi rundan till det närliggande träsket, och det var ju lika fint som vanligt. Härligt att promenera helt för oss själva längs en barrtäckt skogsväg. Så har vi städat köket (maken) och klippt gräset (jag), och nu ska vi strax åka på utfärd. Bonus: Inget musbajs någonstans i år! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar