söndag 13 oktober 2024

Oktobervecka

 

Helg på Kimito, i stugan som kanske gör sig allra bäst på hösten. Vädret har bjudit på allt - nattfrost, ösregn, blåst, sol och blå himmel. Man sover så gott när det är beckmörkt, knäpptyst och på gränsen till kallt (så länge man lyckas hålla alla kroppsdelar under täcket), morgonkaffet smakar extra bra i stugköket och promenaderna är extra fina på lande.

Fint - och dramatiskt - ösregn på morotvägen på väg ut.

På vägen hämtade vi fönstren, som snickaren nu var klar med. Han verkar ha gjort ett mycket bra jobb, de är så fina. Nu ska maken måla karmarna innan vi kan sätta in dem igen.

För en vecka sedan, förra söndagen, hade vi talkodag på andra lande. Tre döttrar kom med, och med gemensamma krafter fick vi allt det viktiga fixade på bara några timmar. Bastun och bastukammaren städad, bryggan upplyft, alla utemöbler in i skydd, utekrukorna tömda, fönstren tvättade... och dessutom hann vi äta gott tillsammans och plocka litet trattkantareller. Fin dag.

På måndagen vaknade jag förkyld, och det har hållit i sig hela veckan. Jag har inte varit så sjuk att jag måste sjukskriva mig, men definitivt inte heller i skick att åka in till kontoret - och i sådana här fall är ju nog det flexibla distansarbetet helt perfekt. Fredagen var den enda dagen jag var på kontoret, och idag känner jag mig helt frisk (ja, utom hosta). På tiden! 

Ikväll ska mommo, minstingen och jag ta båten över till Stockholm och tillbringa några dagar där. Femtonåringen har höstlov, jag tar en semesterdag och kan jobba en del på distans. Blir trevligt!

fredag 4 oktober 2024

Hänt sedan sist

 

Förra veckoslutet tillbringade vi i stan (p.g.a. handbollscup). Vi inledde med firande av svärfars 91-årsdag på fredag kväll. På lördag spontaninbjöd vi några kompisar på lördagsbiff och -rödvin, och det var trevligt att prata bort några timmar med dem.  

På söndagen var vi på traditionell söndagsutflykt, med kaffe på stan, spaningar (men inga inköp) på Stockmann och till sist ett besök på Emma i Hagalund. Ulla Wiggens Passage-utställning hade vackra bilder av bland annat olika organ.

Och i en annan del av museet fanns det här roliga konstverket, uppbyggt av plastburkar av olika slag.

Sista stoppet på färden var Rusta - urspungligen för ett brådskande inköp av toalettpapper, men största behållningen blev kanske Lindts choklad, 2 stycken för 3 euro. Jag bunkrade upp med ett litet lager, men känner jag mina familjemedlemmar rätt finns det inte mycket kvar av det nu.

Jobbveckan var inte helt vanlig - vi fick en ny chef, och vårt första möte med henne inleddes med att brandlarmet gick. Det har inte hänt tidigare under mina sex år i huset, bara vid övningar, men bra verkade utrymningen fungera. Alla gick snabbt och lugnt ut och samlades i parken, alldeles som tänkt. Lyckligtvis brann det ju inte på riktigt, så efter kanske en kvart fick vi gå in igen.

Och en natt den här veckan har jag fått sova på hotell, i ett så här vackert rum.