lördag 8 oktober 2011

Lugn lördag

Helgkvällen är lugn i det virveska residenset. Maken, trettonåringen och hunden åkte till lande för att ta upp båten och stänga för vintern. Jag blev kvar i stan med de tre minsta barnen och en övernattande kompis till elvaåringen. Vi har ätit läckra revbensspjäll och de tre skolbarnen följer med MGP-finalen.

Den nu tillfrisknade tvååringen ser naturligtvis till att det inte är helt lugnt. Det fanns ju en bra idé bakom hennes företag att gå in på tuppen och själv ta av sig blöjan när hon fick kissbrått - att hon sedan inte räcktes upp att sätta sig på WC-byttan och hann kissa i alla hörn innan jag kom in var ju inte hennes fel. Svårare var det att hitta den goda tanken bakom när hon fick tag på en flaska röd karamellfärg, skruvade av korken och skvätte omkring medan jag lagade mat.

Men däremellan är hon mycket charmerande. Som när hon övar att pussa mig på kinden med trutande mun och tydliga pussljud. Eller när hon uppenbart gillade revbensspjällen, som hon för första gången smakade på: Mamma, kan ja få meja jevben?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar