onsdag 21 augusti 2019

Hej från vardagen

Oj, det blev en orimligt lång bloggpaus, som inte berodde på någonting särskilt.

Vi började jobba igen, och den första veckan var vi helt osannolikt trötta på kvällarna, fast det nu inte var speciellt stressigt på jobbet - eller hemma. Det var väl omställningen från semester till vardag som tog på.

Följande vecka började också skolorna. Femtonåringen började i gymnasiet, i en helt ny skola, och den nyblivna tioåringen började fyran med ny lärare. Båda verkar mycket nöjda, fast minstingen tycker det är litet väl mycket jobb "när man vill göra ett gott intryck" på den nya läraren. Nittonåringen tar ett mellanår efter studentexamen och jobbar på café, störstingen jobbar kvar på sitt sommarjobb och börjar snart sina studier igen. Mycket bra, allting.   

För övrigt tycks tröttheten vid omställningen också gälla den hjärtsjuka hunden. Han blev ganska dålig när vi flyttade ut till lande. Sedan var han hur pigg som helst veckorna på lande, för att sedan bli dålig igen när vi flyttade tillbaka till stan. Och nu mår han prima igen. Hans svimningsskov verkar alltid gå i vågor, men nu såg jag för första gången ett samband med bytet av miljö. Antingen var det en slump, eller också är det ansträngande för ett hundhjärta att byta boende, trots att båda är bekanta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar