tisdag 24 mars 2020

Konstiga tider


Jaa, det är unika tider nu med coronaepidemi - eller egentligen kanske bara förberedelser, ännu har den väl inte börjat på allvar i Finland. Skolorna är stängda och alla som kan ska distansjobba.

På fredag kväll packade vi bilen full med mat, kläder, skolböcker och datorer och åkte ut till lande. Då nätet fungerar lika bra där som i stan kan man ju jobba där också, när man ändå inte ska komma in till kontoret eller skolan. Jag har faktiskt ovanligt mycket jobb just nu, speciella omständigheter ökar ju arbetsbördan för en kommunikatör, men det är ganska skönt att kunna promenera i skogen efter arbetsdagen och gå i lande-bastun på kvällen.

Vädret har ju varit strålande, om än ganska kallt. Den första natten fick man sova med tröja och mössa på under två täcken, innan vi fick upp värmen i huset.

Den sociala distanseringen går bra här. Sedan vi kom ut på fredagen har bara en person - maken - varit till en matbutik. För övrigt har vi bara umgåtts med varann. Och det går förvånansvärt bra. Förutom jobb och skola roar vi oss med promenader, bakning, matlagning och läsning. Vackert så. I morgon ska vi åka tillbaka till stan igen - jag ska väl en sväng till kontoret på torsdag. Sedan får vi se. Allt är ju mycket oklart, men jag hoppas vi får komma tillbaka till lande igen efter några dagar i stan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar