onsdag 17 maj 2023

Full fart

 

Det har varit mycket på gång de senaste dagarna. En jobbresa på ett par dagar (som var mycket trevlig) gjorde att det har varit mycket på jobbet de andra dagarna, och på kvällarna har vi haft program och i annat fall sysslat på gården. Man är ju litet ovan att bära tunga stenplattor, gräva i marken, skyffla grus och breda ut mull, så det har känts i musklerna och ryggen - men det gör säkert bara gott.

Framför ingången (mot norr) lät vi mura en låg mur (för det var ett jobb som vi inte riktigt trodde oss behärska). Innanför muren fyllde vi upp med mull, och så började jag googla buskar som trivs i skugga. Makens krav var att de skulle vara vintergröna, jag gillar inte tujor och barrbuskar kändes litet taggiga. Så småninom hittade jag en buske som verkade uppfylla alla önskemål - lagerhägg. Och på lördagen handlade vi några buskar.

Så här ser ingången ut nu. Under buskarna har jag sått gräs, så vi hoppas det blir ännu grönare så småningom. Och så hoppas vi buskarna överlever.

På morsdagen var nittonåringen i Köpenhamn, där hon hade skrivit inträdesprov, men alla andra barn kom hem och vi firade med pizzamiddag på gården. Gott och mysigt - och toppenväder.

Och världens vackraste sallad!

Nu har vi jobbat intensivt i tre dagar och handlat och packat ikväll - för imorgon är det helg och vi har tagit också fredagen ledig. Tidigt imorgon packar vi bilen med de två yngsta barnen och hundarna och åker till Kökar, där vi har hyrt en stuga. De lovar fantastiskt väder, och det ska bli härligt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar