onsdag 23 augusti 2023

Hej igen

Det blev en jättelång bloggpaus, utan särskild orsak, så kanske vi bara låtsas om inget och fortsätter.

Vi semestrade några veckor till, i minst sagt oberäkneligt väder - visst var det fina stunder och till och med dagar ibland, men det blåste hela tiden och blev aldrig så där riktigt varmt. Men trevligt var det ändå, såklart.

Nu jobbar vi redan för tredje veckan. Den första veckan var ganska lugn (och man körde nog ännu själv med halvljus), men sedan kom jobbet igång med fart. Men det känns faktiskt inspirerande och rätt roligt just nu, tycker jag. Och man får väl passa på att njuta av det, för i november brukar det ju vara litet mer tröttsamt. 

På kvällarna sysslar vi på gården, som faktiskt börjar ta sig nu. Gräset växer på alla sidor, och händiga maken har byggt staket. Nu fattas bara en port och hundsäkring av vissa hål under den understa ribban, så kan vi ta bort det tillfälliga nätstaketet och låta också hundarna utnyttja hela bakgården. Det blir fint, jag är så nöjd.

Vi var på Tenala-lande över helgen och gick ett varv i skogen med min mamma på söndagen. Skörden blev ungefär en halv liter kantareller och flera fina Karl Johan-svampar, varav en del avnjöts som härliga varma smörgåsar till lunch igår. Alla kantareller var små, så kanske säsongen börjar först nu i år? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar