måndag 2 februari 2015

Fredagsnöje

På fredag kväll, när vi hade ätit gott och delat en flaska vin och sett på en film och varit ute och kvällskissat hunden och låg belåtna i soffan och samlade krafter för att gå och lägga oss kastade hunden plötsligt upp - en enorm, brun hög.

Vi anade oråd och gick för att kolla om han hade fått tag på någon choklad. Och minsann - han hade slitit upp en påse som låg på sextonåringens säng (första gången han hade ätit ur en stängd förpackning, därför förstod vi inte att akta) och ätit 300 g konfekt! Och samtidigt hittade vi två andra bruna högar på golvet.

Choklad är ju giftigt för hundar, och mängden var enorm, så vi blev litet stressade. De närmaste veterinärstationerna var naturligtvis stängda, och ingendera var riktigt i körskick. Vi googlade och såg att det som veterinärer gör i första hand är att få hundarna att kräkas.

Det verkade vår hund ta hand om själv, så vi avvaktade. Jag stannade uppe till halv två, torkade upp vartefter hunden kräktes (9 gånger totalt) och släppte ut honom ungeför var tredje minut (de blir också darriga, rastlösa och törstiga och kan i värsta fall börja krampa). Sedan lugnade allt sig och vi somnade.

Och på lördagen vaknade hunden pigg och glad, full av energi, och hade inte lärt sig någonting. Aldrig har han varit så sjuk, men när vi åt choko igen på lördagen skulle han ha varit mer än villig att delta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar