onsdag 10 november 2021

Allhelgona

 

Planerna för veckoslutet var litet splittrade. Två av döttrarna hade program på fredag, maken på lördag, men alla ville åka till lande. Så jag tog minstingen och hundarna och åkte ut på fredag kväll. Störstingen med pojkvän anslöt snart, och så åt vi pizza, eldade i brasan, läste gamla veckotidningar och tog det lugnt. 

Det var mörkt, regnade och blåste, och taxarna var som taxar är mest (avskyr regn) och ville inte gå ut och kvällskissa.

Nästa dag kom också mellandöttrarna, och vi plockade en massa svamp och höstfixade på gården.

När det skymde åkte vi till gravgården och tände ett ljus för pappa/morfar, svärmor/farmor, vår baby och de andra som gått före oss. Mycket människor på gravgården, och vackert och stämningsfullt med alla ljus. 

På söndagen var det en riktig jubileumsdag: Den gamla Mercedesen, som först ägdes av min pappa, sedan av oss och nu av äldsta dottern, fyllde 30 år! Och fortfarande är det en utmärkt duglig bil, som startar i väder som väder, går framåt som ett tåg (men är litet svår att starta med i uppförsbacke) och rymmer fyra scouters lägerutrustning i sin baklucka. 

Vi firade med skumpa, födelsedagssång på blockflöjt, grillad korv med surkål och glassbil till efterrätt. 

1 kommentar:

  1. Grattis till Mercedesen, som ju tydligen, bara Läver Vidare, så Tag Vara på den, så länge den Fungerar och först sedan till Skrotåtervinningen, då den stannar i Backen och måste skuffas till Boxeringsbilen, till vilket man kan Anställa tex Födelseblinda Flitiga Skuffare och/eller kan man skuffa den med hjälp av en mängd både El och -Manuella rullstolar, om vilket det sedan, görs Inslag till olka Medier. Men då det står, att Ni även, tände Ljus till Er Baby, så får man fråga, att är det frågan om tex Missfall, eller dylikt, för har inte sett något om en sådan, här i Bloggen under dessa År, som jag Läst här? Behövs Absolut inte Svaras, om du inte vill, men Funderade ändå, då det står här om Babyn och oberoende, Deltar i Sorgen, även gällande de övriga!

    SvaraRadera