söndag 31 oktober 2021

Oktoberhelg

 

Tolvåringen och tre kompisar gick Bus eller godis igår i våra kvarter. De hade fixat enkla (och kostnadsfria) men jättefina kostymer, och var mycket nöjda med sin runda. Sedan kom de till oss, tittade på en film och åt upp sitt godisbyte.

Jag hade mycket jobb förra veckan. Rekommendationen om distansjobb har upphört, och maken och jag var faktiskt två dagar var på kontoret förra veckan. Vi vill inte lämna hundarna ensamma på tu man hand ännu, så det innebär att vi får koordinera vem som åker till kontoret och vem som blir hemma. Hemmajobbandet är litet besvärligt ibland, när man försöker ha möte samtidigt som valpen retar vuxna hunden och båda högljutt rusar runt ens fötter, men har onekligen sin charm också. 

Valpen blir mer och mer hemmastadd. Han är enormt söt med sina stora, vakna ögon, sina överdimensionerade tassar och sin mjuka, glansiga päls. Han är en baby på alla sätt och vis - när han blir riktigt jobbig och börjar bitas behöver han oftast sova. Han gör sina bestyr på gården varje gång man tar ut honom, men också glatt på golvet inomhus om man inte är tillräckligt snabb. Han vill hänga med stora hunden i allt han gör och följer honom ständigt i hasorna, vilket stora hunden för det mesta tolererar. Allt är som det ska, med andra ord.

Och snabbt har han lärt sig att det är i köket man ska hänga. Tror inte han riktigt vet varför, men där är ju alla andra. 

Söndag idag. Sjuttonåringen och jag tänkte gå på bokmässan. Maken, tolvåringen och hundarna lär föredra annat program. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar