lördag 9 juli 2022

Första semesterveckan

 

Första semesterveckan var precis som den skulle vara. Som vanligt då semestern precis börjar har man litet svårt att hitta rytmen - man vill både vara aktiv och vila, och vilkendera man än väljer känner man litet rastlöst att man kanske borde göra det andra istället. Vädret var riktigt varmt, och det hjälpte ju till att vända en mera mot vilahållet än mot aktivitethållet.

Härliga, härliga morgonkaffet på terrassen. Som man längtar efter hela vintern.

Och härliga kossor på ängen under oss. Inte alls rädda, bara väldigt nyfikna när man kommer nära. Yngre hunden är vänligt intresserad av dem, äldre tycker tydligen de borde jagas - så han får inte längre följa med och hälsa på dem.

Längs skogsvägen växer det massor av smultron. 22-åringen och 12-åringen plockade en halv liter och gjorde en fantastisk dessert när också mellansystern kom till lande.

Efter en vecka på lande åkte vi tillbaka till stan för en natt. I morgon ska vi åka mot årets öde ö, som vi hyrt för en vecka, och innan dess tömma vårt vardagsrum. Parketten ska nämligen slipas medan vi är borta. Maken hade förtjänstfullt gjort en stor del av jobbet redan innan, men nog hade vi en del att bära bort (och fundera på var allt skulle få plats).

Till vår överraskning hade också arbetet med dräneringen runt vårt hus påbörjats, och det med fart. Det blev ju litet extra spännande att bära ut sofforna över vallgraven. Men det gick bra, det också.

Så här mysig är även bakgården just nu. Men det blir nog bra när det blir klart, skönt att få det gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar