fredag 3 maj 2024

Hemma igen

 

Soluppgång i Cagnes-sur-Mer...

...och solnedgång i Tenala. Däremellan en resdag, med återlämning av hyrbilen, flyg till Helsingfors, tåg hem och med egen bil till lande. 

Sista dagen på resan tillbringade vi i Antibes, som vi fattat tycke för. Först gick vi ut på piren för att kolla på de Riktigt Stora Yachterna (de som ligger i hamnbassängen är tydligen bara ganska stora), och stötte där på det här trevliga konstverket.

Länge, länge gick vi omkring i de vackra gränderna i den gamla delen av staden, tittade in i en och annan liten butik men beskådade mest husen. Tre gånger gick vi förbi Picasso-muséet i hopp om att den ringlande kön skulle ha minskat, men då den fortfarande var lika lång efter lunchen och eftermiddagskaffet gav vi upp. Kanske nästa gång.

Istället gick vi ut på stranden och kollade på havet. Även en lugn och vacker dag som denna visar det minsann sin kraft, när vågorna slår upp mot vassa strandklippor.

Som avslutning på dagen föreslog jag att vi skulle överraska tonåringen med en liten shoppingtur (hon hade ju snällt följt med på alla bilturer och promenader), på varuhuset Printemps nära vårt hus - som jag hade uppfattat det. Men det visade sig vara inte bara en liten filial av varuhuset, utan ett enormt köpcenter med massor av butiker. Det tog alltså ett tag innan vi var "hemma" den sista kvällen.

Så fin resa. Mycket såg vi, vårt boende var fint, vädret trots allt bättre än vi hade förväntat oss, det var fint och kändes bra i kroppen att promenera så mycket, vi åt gott och allt praktiskt klaffade. Det gör vi gärna om, någon gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar