lördag 11 maj 2024

Vårens första dag

 

Och plötsligt blev vädret så här! På fredag eftermiddag, just när distans-arbetsdagen gick mot sitt slut, klarade det upp. Som vi har väntat på solen. På kvällen hämtade vi ännu tjugoåringen vid bussen.

Hundarna stortrivs på lande. De får gå långa promenader, och när man är inomhus är alla samlade i samma utrymme. Här finns inga andra hundpromenerare och bilar ser man inte, men däremot finns här en massa vilda djur att hålla koll på och inte minst - som här - familjemedlemmar som går till utedasset.

Vår ved var nästan slut, och vi har inga träd på vår tomt, så igår kontaktade jag en vedförsäljare på facebook. Han var snabb som blixten och hämtade ett lass inom några timmar. 

Sedan gäller det bara att få upp veden längs stigen från parkeringsplatsen till bastun (en ganska lång uppförsbacke), och skottkärran hade vi tagit till stan. Men nöden är uppfinningens moder (redan förra gången, när skottkärran hade punktering), och jag började transportera veden med vår urgamla barnvagn. Bra går det också, fast inte så många klabbar i taget.

Idag har vi också firat mormorsdag här på lande. Imorgon firar vi morsdag i stan med alla barn.

Och så har vi inlett grillsäsongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar