söndag 9 juni 2024

Sommartider

 

Från Åbo fortsatte jag till Tammerfors och de fjärde och sista personaldagarna för denna gång. Personaldagarna är intensiva och roliga, det är skoj att träffa en massa bekanta och obekanta kollegor från olika håll i landet och man lär sig mycket - men man är ganska trött efteråt och att vara två dagar borta från vanliga jobbet varje vecka skapar ju oundvikligen en viss hög av ogjorda uppgifter. Men men, roligt är det, och nu när det är klart för denna gång känns det både skönt och litet tomt.

Vi hade program i stan så många veckoslut att vi bestämde oss för att åka till lande på avslutningsveckoslutet, fast vi bara kunde stanna där från fredag kväll till lördag dag. Och det var det minsann värt! På fredag åt vi middag utomhus och på lördag förmiddag hann vi ut på en jättefin båtutflykt.

Förra veckan hade vi ännu strategidagar i Billnäs, och det var ju också så fint! Det var jättevarmt, inte minst i vårt konferensrum, och den sista workshop-uppgiften fick vi tillstånd att göra på terrassen, med varsin drink. Gick ju genast mycket bättre.

Innan vi gick och lade oss tog några av oss en sen kvällspromenad, och det ångrade man ju inte. (Tror faktiskt det aldrig har hänt att man ångrat en promenad, när jag tänker efter.)


På fredagen hade vi den traditionella (redan fjärde gången) pizzakvällen med mina närmaste arbetskompisar hemma hos oss. Denna gång kunde alla utom en komma, och vi var 14 personer som hade pizza-knytkalas, åt och drack och pratade och skrattade. Vilken lycka ändå, att ha kollegor som man trivs så bra tillsammans med att man gärna umgås med dem också privat. Samtidigt var det avskedsfest för vår chef, som tråkigt nog byter jobb efter semestern.

Och idag regnar det (men det gör nog gott), och jag ska vara valfunktionär i EU-valet. Men sedan, tror jag, ska det bli vanliga arbetsdagar och veckoslut! Och så småningom semester. Minstingen har ju sommarlov redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar