måndag 9 september 2013

Köpenhamn

Oj oj vad det var fint i Köpenhamn! Det var ju full sommar, minst 20 grader, och strålade sol. Planet gick redan klockan sju på lördag morgon så vi var i Köpenhamns centrum halv nio på morgonen lokal tid. Vi lämnade väskan på hotellet och hyrde cyklar, vilket visade sig vara ett toppendrag. Köppenhamn är precis lagon stort för att utforskas med cykel, nätet av cykelvägar är heltäckande, staden är ganska platt och vädret var ju som sagt perfekt.

Först cyklade runt i Christiania och sedan till Bastionen Loven (alltså med danskt ö :) där vi åt en mycket läcker brunch.
Så fortsatte vi till de moderna saluhallarna (där man också gärna skulle ha ätit om man inte hade varit proppmätt). Sedan gick vi på Ströget ett tag, innan vi cyklade till Nyhavn, där vi satt och tittade på de vackra husen och folkmassorna och åt igen - smörgås med färska räkor och öl.

Så cyklade vi omkring vidare och vidare, åt middag på en vietnamesisk restaurang och kollapsade på rummet vid halvniotiden. Nio somnade åtminstone jag, med lamporna och tv:n på :) Att stiga upp klockan fem och cykla omkring en hel dag tar på.

Efter det utmärkta morgonmålet på hotellet (Scandic Webers, kan rekommenderas, bra läge, sköna sängar och som sagt läckert morgonmål) och en förmiddagspromenad tog vi tåget mot Humlebaek och muséet Louisiana.

Vilket ställe! Otroligt hus (att gå vilse i), massor av kostverk (vissa fina och vissa mera ...udda) och en fantastisk trädgård med mängder av skulpturer och andra konstverk. På bilden deltar vi i ett genom att skriva en önskan på en lapp som hängdes upp i ett träd.

Och en restaurang med en av de bästa utsikter man har sett. Vi åt buffetlunchen (som var mycket bra) - på danskt vis med öl, naturligtvis. Och sedan tog vi tåget till flygplatsen och åkte hem, nöjda och glada.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar