måndag 16 juni 2014

Konsertresa till Stockholm

Veckoslutet tillbringades i Stockholm. Fyra företagsamma femton-sextonåringar (bland dem alltså min egen), hade bokat först en Frankrike-semester (hos en av flickornas föräldrar) och sedan biljetter direkt till Stockholm på fredag och till One Direction-konserten samma dag. Vi krävde att en vuxen skulle vara med också där, med resultatet att jag fick åka tillsammans med en annan mamma. Och då lade vi också till två konsertbiljetter för två småsystrar.

Vi hade föreställt oss att alla landar på Arlanda, sedan skulle vi sammanstråla där, äta litet, föra väskorna till hotellet och åka iväg tillsammans till konserten, där mammorna skulle lämna flickorna och tillbringa kvällen i Stockholm centrum. Nästa dag skulle vi alla strosa omkring i Stockholm, innan båten hem gick på kvällen. Planen sket sig direkt, när flygen var försenade och konserten började tidigare än vi trodde. Den kontrollerade avlämningen av flickorna byttes till att de som landade först fick köpa take-away-hamburgare åt alla flickor, sedan rusade vi till tågstationen, där tåget visade sig gå om två minuter, gav flickorna förhållningsorderna Spring! och Tappa absolut inte bort småsystrarna! och sedan, när de hade hunnit med tåget, fann sig två mammor med åtta personers bagage på flygfältet.

Oerhört läcker smörgås på Arlanda flygfält (när vi släpat väskorna till hotellet). Surdegsbröd, rödbeta, chevre och valnötter.
Och helgen fortsatte likadant. Så gott som varje praktisk sak var utmanande. Stockholm var uppenbarligen inte berett för två konserter dagarna efter varann med 45.000 åskådare per dag. Tågen var överfulla, gatorna fulla, maten slut på caféerna osv. Allt gick bra, flickorna klarade sig hur bra som helst och vi skrattade och hade skoj, men nog drog vi en lättnades suck när vi till sist hade hunnit med båten och alla var med. Sedan lämnade vi flickorna i kön till en restaurang och gick upp till däcksbaren, den andra mamman och jag. Där drack vi en välförtjänt öl i solen innan vi gick tillbaka in till middagen med hela gänget.  

Selfies i motljusInga kommentarer:

Skicka en kommentar