torsdag 17 juli 2014

Sommardag på ön

Vilken dag det har varit! Strålande sol, vindstilla och varmt hela dagen. Vi inledde med en båttur runt ön.

Sedan testade flickorna ett av svirvelspöna (utan framgång hittills). 

Däremot hittades andra skatter på stranden. 

Maken tillredde köttet på grillen på stranden. 

Sedan tyckte fem sjättedelar av familjen att det skulle vara bra med en utflykt till Brändö by. 

Den sjätte - jag - tyckte att det skulle vara ännu bättre att stanna i solstolen på terassen. Och så blev jag alldeles ensam på ön i fyra timmar - oerhört avkopplande. Efter en stunds veckotidningsläsande tänkte jag plocka litet blåbär, men blev så biten av bromsar, myggor och diverse knott att jag snabbt fick retirera tillbaka till solstolen. 

Så småningom skärpte jag mig och skrapade potatisen på den vackert grånade bänken utanför bastun. 

Sedan gick jag till strandklipporna och stack fötterna i havet. Det var så fint att sitta där och följa med tärnornas fiskande och segelbåtarna långt långt bort, och jag satt så stilla så länge att småfiskarna återvände och började simma vid mina fötter. 

Ja, och sedan kom den redan saknade familjen hem. Och så åt vi, och så gick vi i bastu och simmade i havet, och så rodde jag ut med tre av flickorna och lade ut ett nät, utan teknik på ett slumpvis utvalt ställe. Få se i morgon om vi har nybörjartur. Och till sist åt vi äppelpaj gjord av sextonåringen till kvällsmat. 

Nu har solen sjunkit bakom träden och resten av familjen verkar redan sova. Ännu en tandborstning vid enarna och så är nog den här fantastiska dagen slut också för mej. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar