lördag 19 juli 2014

Spännande äventyr

Dagen inleddes med brunch. Sextonåringen blandade ännu en deg när vi kom hem på kvällen. Den fick kalljäsa ute under natten och blev superläckra semlor på morgonen (trots att de gräddades i nästan en halv timme eftersom ugnen i stugköket visade sig vara 50 grader kallare än den uppgav).

Gästerna - samma familj som vi besökte i går - anlände med båt. 

Efter brunchen kollapsade vi i hängmattor och solstolar (det är varmt!!!) och steg upp först vid middagsdags. Efter middagen åkte vi på utfärd till Iniö, vilket visade sig bli mer spännande än vi trodde. På vägen dit såg vi en säl, som simmade och sedan dök elegant när vi närmade oss. 

Och efter besöket, när vi var på väg mot båten vid gästbryggan, steg tioåringen tankspritt vid sidan av bryggan och föll till allas överraskning plötsligt en och en halv meter ner i havet. Lyckligtvis var det ingen båt just där och lyckligtvis var vattnet djupt. Men sällan har man sett någon se så förbluffad ut som tioåringen när hon dök upp ovanför ytan, med glasögonen hängande på ena örat och hakan. Och glasögonen, crocsen (som flöt iväg på egna vägar) och flickan räddades upp på en närliggande båt och sedan vidare till bryggan. 

Och lyckligtvis var kvällen varm, så hon klarade sig hem utan att frysa i min tröja. 

Och sedan stekte vi plättar till kvällsmat. Jag tror inte man behöver oroa sig för att magra på den här semestern heller. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar