måndag 13 oktober 2014

Snabb fest

På lördagen åkte maken, femåringen och jag av och an till lande för att parkera båten (som varit i stan för tvätt och service) för vintern. På väg dit blev vi inspirerade och bjöd litet gäster på middag till klockan 18 - det skulle bli lagom, tänkte vi.

Vi var litet optimistiska i tidsberäkningen, märkte vi när vi kunde starta hemåt och ännu hade butiksrundan kvar att skötas under vägen. Men vi gjorde upp en plan, och handlade på 20 minuter i S-market och Alko i Bjärnå.

Vi kurvade in på egen gård 16.55 och satte igång. På den timmen hann vi (med tioåringen som hjälp) tillreda middagen med gratinerad getost på salladsbädd som förrätt, prosciutto- och örtfylld kycklingfilé som huvudrätt och créme brulee som efterrätt. Och duscha och klä om. I samma sekund som jag gjorde den första onödiga rörelsen (flyttade en ljus från ett bord till ett annat) ringde gästerna på dörren.

Middagen blev mycket god och kvällen supertrevlig. Och egentligen borde man ju alltid göra så här, i stället för att låta hela dagen gå medan man plockar så smått.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar