måndag 12 januari 2015

Helgprogram

Middagen på lördagen gick prima - 21 personer som bjöds på italienska charkuterier, köttbullar i tomatsås och chokladmousse höll oss lämpligt sysselsatta hela dagen. Och trevligt var det. Mellandöttrarna (äldsta var borta) fick också stå i köket hela dagen, och de gjorde det med gott humör och skötte faktiskt en stor del av jobbet. Där ser man, det lönar sig nog att låta dem vara med i köket också under de 5-10 år som de mest råddar till det.

På söndagen vaknade vi till nästa spännande händelse - det hade snöat hela natten och tidigt på morgonen körde en ploglastbil i diket bakom vårt garage. Den knäckte en lyktstolpe och låg sedan stadigt på sned i diket. Först försökte de dra upp den med hjälp av stadens egna traktorer, men det gick inte.

Till sist tillkallades en enorm kranbil, som fick lyfta upp lastbilen ur diket. Det var tydligen inte heller så enkelt, för inte var den uppe ännu när vi åkte iväg mot Ekenäs 12.30-tiden. När vi kom tillbaka på kvällen var lastbilen dock borta. Kvar var bara ett stort hål och omkringflyttade stenbumlingar. På våren får vi väl se om någon av dem råkade träffa vårt avrinningsrör, som mynnar ut ungeför just där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar