måndag 21 september 2015

Skördetid

På fredag, genast efter middagen, åkte vi iväg till lande.  Det stormade och var mörkt och vinden ven - vilket gjorde det extra mysigt att sitta i landeköket, tända en brasa, sätta på radion och äta kvällsmål. Just när vi skulle gå och lägga oss blev det dessutom strömavbrott - det första för sexåringen (som hon kommer ihåg i alla fall). Hon tyckte det var litet skrämmande men somnade sedan som en stock.
Och sedan har vi tagit det lugnt. Sovit långa nätter (maken och femtonåringen slog till med tretton timmar natten mellan lördag och söndag), pysslat ute, läst och lagat mat. 

Som vanligt var framgången med mitt trädgårdsland något begränsad, men vi åt i alla fall litet egen purjo och örter under helgen. Och det gamla plommonträdet levererar verkligen i år! Äpplena, däremot, är små och maskstugna.

I morse steg jag för första gången i år upp när det ännu var helt mörkt, urk. Jag känner en stark längtan efter en vecka i solen, men tror att det bara är att gilla läget i höst. Vi bokade dock en tumishelg med maken i Oslo i november, och så ska jag med några flickor till London på reashopping i januari - så läget är inte helt illa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar