tisdag 9 augusti 2016

Öde ön 2016

Traditionsenligt - det har hänt minst 2 år tidigare - råkade vi ut för dåligt väder under båtresan från vårt lande till ön, och anlände alltså genomvåta och genomfrusna. Men nöden var inte så stor, havet var varmt och vi började med att elda bastun.

Och sedan, som sagt, gick veckan åt till att njuta och ta det lugnt. Jag märker nu att jag mest har fotat naturen och inte vad vi gjorde, men tro mig, det var inte så mycket. Simma, elda bastu, gå i bastu, laga mat, äta mat, diska efter mat, baka i gasugn, promenera, plocka hallon, äta hallon, läsa, läsa, läsa och sova, sova, sova. Mycket dåligt internet och dålig telefonförbindelse, och radion fungerade inte i år (batterierna var kanske slut? Vi kollade inte så noga). Fantastisk vecka. 

Kaffe vid stranden.

Uppe på ett av bergen - ön är enorm.

Kvällspromenad.

Läsa på bryggan. 

I år hade vi ovanligt mycket gäster. En familj (som på bilden anländer med båttaxi) stannade två nätter och en annan kom över dagen. Roligt, det med.

 Papporna på den högsta punkten på norra delen av ön.

Stugan i kvällsbelysning.

Lunchgrillning - korv vaktar korv.

På hemvägen stannade vi i Nagu Berghamn - en mycket vacker ö. Där fanns ett gäng kossor som sommarjobbade med att hålla landskapet öppet, men det verkade inte vara så stressade - största delen av gänget låg på sandstranden och njöt. 

Vi hade planerat lunchen väl, tagit med mat och trangia, men insåg sedan att vi hade glömt att packa med engångstallrikar, muggar och bestick. Så det blev smörgåsar, kokta ägg och man-tager-vad-man-haver-kaffe - maken drack från en ölburk och jag från en plastflaska (som dessvärre smälte litet).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar