söndag 27 november 2016

Söndagsrapport

Första advent i dag, det känns som om det skulle vara tidigt? Men det snöar och är någon minusgrad (och mycket mörkt), så stämningsmässigt är det helt rätt.

I går hade vi middag för tolv personer hos oss. Det var ett "nytt" gäng, hopkopplat på så sätt att vi alla hade flickor på samma klass i fjol. En av familjerna bjöd in de andra föräldrarna i våras, och det var så trevligt att vi beslöt att göra om det. Och gårdagens fest var också jättelyckad, så det verkar som om vi har inlett en ny tradition. Alla är pratsamma och högljudda och matglada, så vi satt vid vårt matbord i sju timmar och åt (laxsmörgås, vorschmack, ost och lingon med kinuskisås) och drack gott, sjöng snapsvisor och pratade. Ett tecken på den livliga konversationen var kanske att när jag halvtolvtiden frågade om någon hade hört något av flickorna (tolv-trettonåringarna, som tillbringade kvällen hos en annan av familjerna), så ryckte alla liksom till och sa Nej? och började leta efter sina telefoner - ingen hade kollat dem på många timmar. Men allt var bara bra med flickorna också, naturligtvis.

Så i dag är vi litet tröttare, efter gårdagens matlagande, ätande och vakande. Vi har ätit pizza, de största systrarna har kommit hem ifrån sin vargungeförläggning, och tolvåringen bakar bulla. Inte illa alls.

Och för övrigt har maken igen beställt delikatesser från Italien - så vår kyl är full av frestelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar