lördag 3 december 2016

Socialt i Köklax

I går kom maken hem litet tidigare från jobbet, och jag var ju hemma från början eftersom det var fredag. Vi bestämde oss för att åka och kolla in en ny fiskbutik i Köklax, som vi hade hört om, och började med en kopp kaffe på Halmes bageri. Aldrig har man sett en sådan rusning i bageriet som klockan tre en fredag - det var så fullt att vi tog de två sista stolarna, i ett bord där det redan satt två män som också de var obekanta för varandra. Vi hade inte ens hunnit sätta oss ner innan de började prata, och så babblade alla oavbrutet tills vi gick iväg mot fiskbutiken.

I fiskbutiken var det kö. När det blev vår tur var räkröran, som vi hade siktat in oss på, nästan slut. "Vänta litet, min mamma gör som bäst mera i köket", sa innehavaren, och "Jo, det är snart klart!", ropade mamman i köket. "Då kan jag ta den lilla rest som finns i bunken", sa damen bakom oss i kön, och så pratade alla med varann igen. "Gå till grannbutiken medan ni väntar, de bjuder på glögg", sa han bakom fiskdisken, och så gick vi in i galleriet bredvid - och pratade med mannen som stod där. Efter en stund gick vi tillbaka till fiskbutiken och pratade litet till, innan vi fick våra inköp.

Så, mitt bästa tips: känner du för en pratstund med obekanta, åk till Köklax på fredag eftermiddag. Alla är pratsugna, och ingen har bråttom. Mycket trevligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar