torsdag 8 juni 2017

Studentfesten

Vilken fin dag det blev, studentdimissionsdagen!  

Själva studentdimissionen var högtidlig och vacker, men tog oväntat länge (den vilda sjuåringen lyckades dock sitta stilla bättre än man någonsin skulle ha trott). Vi var hemma igen först ett-tiden, och gästerna skulle börja komma klockan två, så det var knappt med tid. Men med detaljerad ordergivning i bilen på väg hem, med specifika uppgifter åt alla, lyckades vi få allt klart i tid.

 
Vi hade lagat all mat själva. Vi gillar ju att laga mat, och nu finns det många intresserade kockar i familjen, så kvällarna veckan innan festen tillbringade vi mest i köket. På menyn stod falafel, kyckling med färska örter, tre olika såser, quinoasallad, tomat- och persiljasallad, grönsallad, bröd och ost.

Det kom massor av gäster, överraskande många, till vår stora glädje. Huset fylldes direkt efter två, av släkt och vänner och, på bilden, ortens FBK (där studenten har varit aktiv i många år), som uppvaktade elegant med sju brandmän i festuniform.  

Vackra rosor i alla färger. 

Trettonåringen hade bakat 150 fantastiskt goda chokladbiskvier, enligt sin studentsysters önskemål.

 
Vädret hade varit katastrofalt dåligt hela veckan, och också lördagen började kall och blåsig. Men mot kvällen mojnade det och man kunde börja sitta utomhus.

I slutet av kvällen - efter att studenterna hade dragit vidare på middag - satt alla kvarvarande gäster ute på terrassen i timmar och pratade och skrattade och drack vin i solen. Helt överraskande, och helt fantastiskt, blev det plötsligt somrigt och varmt. 

Studentfester är så fina. Glada och positiva, och alla är på gott humör. Så fint, att så många kom för att fira vår student, och så trevligt att prata med alla gäster.

1 kommentar:

  1. Tack för en fin fest Det var minst sagt proppfullt när jag kom. Hittade knappt stundenten.. härligt väder och glada människor och verkligen underbart goda biskvier.

    SvaraRadera