fredag 16 april 2021

Ny (gammal) farkost

 

Vi har funderat på att skaffa kajak, eller SUP-bräda, eller något annat som barnen (och vi) kan använda för att tuffa omkring på sjön vid Tenala-landet. Jag har följt med begagnat-marknaden, men det finns mycket litet till salu och allt är ganska dyrt.

Men så tog jag kontakt direkt med en organisation som hyr ut kajaker, för att fråga om de ville sälja en gammal, och de sa att de har en gammal kanot som bara står på backen, som jag kunde få! Toppen-toppen! Så igår var vi efter den, och idag ska den få komma med till lande. 

Förutom att prova kanoten - antar jag - står en del kroppsarbete på agendan denna helg. Vi ska bygga en terrass vid husväggen med morgonsol, för det finns ju inget bättre än att dricka sitt morgonkaffe utomhus när vädret tillåter det. Projektet lär börja med en del grävarbete, som vanligt. Dessutom ska vi montera upp studsmattan och fira störstingens födelsedag. Och prognosen lovar strålande vårväder. Blir skoj!

2 kommentarer:

  1. Grattis till Kajaken och det Lönade sig ju då, att Kontakta Organisationen, för att Få en sådan, till och med Gratis och det Stämmer, att det är Svårt, att Hitta denna Typ av Hobby-Varor Förmånligt, vilket även vi i Tiderna, fick Uppläva, då vi Sökte efter Moderna Vattenskidor Förmånligt, att Ersätta de Urgammla Träskidorna av Märket Karhu från 60-Talet, men ändast Skidor för renarama Tävlingsbruk, var det ända, som man kunde Hitta, så detta, fick Bli för den Gången och dessutom, då Tvåtaktarmotorn, byttes ut mot en Fyrtaktare, lämpar sig ju en sådan, inte för Vattenskidning, då den Ökar farten stegvis, för att inte Motorn, skulle Slitas, fastän ju en Fyrtaktare, drar mindre brännsle, har saktare Ljud, än en Tvåtaktare även i full fart och föroränar mindre. Dessutom, finns det inte längre någon Båt med 40 Hästkrafters motor, på Fritidsvillan, då en dylik, Kräver Registrering, som är en onödig Kostnad, om Användandet, är Relativt Minimalt, så bättre då, att Sälga Bort den under Sensommaren 2016.

    SvaraRadera
  2. Tack! Kanoten är perfekt för våra ändamål. Vattenskidor har jag aldrig testat, men det verkar mycket fartfyllt :)

    SvaraRadera