onsdag 7 juli 2021

Sommardagar

 

Ajaj, vad det är somrigt nu, hör ni. Det är soligt och varmt, nästan för varmt ibland. Vi har semester och gör somriga saker. Som att tvätta trasmattorna med tallsåpa, till exempel. Nu är de inne igen och sprider en ljuvlig, svag doft i hela torpet.

Så gör vi utfärder med båt. Ofta till öde öar, men någon gång till restaurangerna i närheten. Här är vi på Rousal Brygghus på Rosala, där man bland annat kan sitta och äta på en flotte i viken. Och vada efter sin mat när den kommer, då. Så roligt koncept.  

Och simmar i havet - till och med jag.

På kvällen, när det har svalnat litet, går vi ibland en kvällspromenad med hunden. Han får springa fritt här på dagarna, men tycks ändå gilla en organiserad koppelpromenad på kvällen. Det gör vi människor också, bara det inte är alltför varmt - det är ju så vackert. Men också mycket bromsar och andra typer som biter en. 

Massor av smultron vid vägkanten...

...och blommor vid åkerkanten.

Och så har vi lyckats gå på grund - med bilen! En dag var vi på en lugn och vardaglig tur för att köpa glass, och bestämde oss för att ta en liten skogsväg tillbaka, för omväxlings skull. Skogsvägen blev mindre och mindre, men skulle leda ut till stora vägen igen, enligt vår GPS. Och bilen är fyrhjulsdriven, så vi fortsatte försiktigt - och så plötsligt small det till, och vi satt fast. Efter att ha försökt vad vi kunde fick vi promenera till stora vägen och ta en taxi tillbaka till stugan. Nästa dag kom grannen med sin traktor och drog loss bilen från vad som visade sig vara en oansenlig liten stubbe, men tydligen hade den träffat illa, för nu är bilen på verkstad på obestämd tid. Jaja, det ordnar sig ju, bra med litet äventyr också.

Mina ytterst småskaliga odlingar tycks också gilla det varma och soliga vädret. Tomaterna vattnar jag (varje dag), och nu börjar de första mogna. Med de fjorton plantor som finns här misstänker jag att vi snart är självförsörjande på tomatfronten - man får bara hoppas att de är goda.

Vinbären har fått klara sig utan extra vatten, men åtminstone än så länge tycks det gå bra.

Och zucchinin har börjar blomma!

1 kommentar:

  1. Omväxlande Programm och monne inte Bilen, ännu blir i Prima-Skick!

    SvaraRadera