tisdag 3 augusti 2021

Hej från Vasa!

I går inledde maken, minstingen hunden och jag vår lilla roadtrip med start från sommarstugan vid niotiden. Första stoppet blev i Raumo, där jag inte har varit tidigare (vad jag minns). Gamla staden var vacker med sina trähus och kullerstensgator, och vi promenerade omkring i en timme... 

...och körde sedan till utsiktstornet, där vi åt lunch och spanade på utsikten innan vi åkte vidare norrut.

Nästa stopp var i Kaskö, och där hade vi kanske för högt ställda förväntningar, för det kändes litet dystert (delvis kanske för att det hade börjat regna och för att vi hade sett fram emot eftermiddagskaffet, men caféet där stängde klockan 15, just innan vi hann fram). Nå, en kort promenad fick vi oss där också, och träffade en katt och några får - inte en endaste människa.  

Vid femtiden kom vi fram till Vasa och checkade in på Scandic Vaasa. Det ställer ju litet extra krav på hotellrummet då vi vill ha ett rum med extrasäng åt minstingen och dessutom har med oss en hund, men det här visade sig vara riktigt bra. Rätt stort och fräscht rum i den spännande nya delen, bekväma sängar och svenska tv-kanaler - hur bra som helst. Middagen åt vi på Faros, och deras abborr-burgare fick fulla poäng.

I dag kom äntligen den efterlängtade dagen - minstingens 12-årsdag. I vår familj får man nämligen örhängen då man är 12 (om man vill), och hon hade väntat länge. Så efter födelsedagssång och morgonmål gick vi direkt och fixade det, och fortsatte med en liten rea-shoppingtur med det kvittrande glada födelsedagsbarnet.

Sedan tog vi bilen och åkte för att beundra Replot-bron...

...och Replot. Gästhamnen var trivsam, och vi tog en glass vid caféet.

Vassen verkar trivas. Och i fråga om vädret hade spåmännen lyckligtvis helt fel - de lovade regn, som igår kväll, men istället blev det strålande vackert, om än litet blåsigt.

Efter lunchen åkte vi till Strömsö. Så roligt att se det, som man har sett i tv under så många söndagar! De senaste åren har man trillat av kärran, men vi tittade mycket på Strömsö i synnerhet när de största barnen var små. Också utan att ha sett programmet på tv kan man med stor behållning promenera runt på området - där finns så mycket vackert och finurligt.

Titta till exempel på den här fågelholksväggen! Jag vet inte om fåglarna trivs med att bo så nära varann (fast kanske de bara tycker det är mysigt?), men roligt ser det ut.

Och nu ska vi vidare, på loppis och så småningom middag. Skoj att vi kom på besök till just Vasa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar