söndag 1 augusti 2021

Ännu semester kvar

 

Så fortsatte det regna, i flera dagar. Men det gick absolut ingen nöd på oss - vi råkade dessutom vara bortbjudna under helgen, och att träffa vänner, prata halva natten och äta gott är ju ett utmärkt regnvädersprogram. Idag började dagen också med åska och ösregn, men efter lunch klarnade det upp och vi kunde åka på en kaffeutfärd med båt. Härligt!

I morgon inleder vi sista semesterveckan, med två födelsedagar, och firar den med en liten roadtrip. Vi ska åka till Vasa, med stopp åtminstone i Raumo, Kaskö och Björneborg på vägarna upp och ned, har vi tänkt. Tre nätter allt som allt. Blir skoj!

Och här på lande har min enda gurkplanta verkligen börjat leverera. Två gurkor igår, två idag och en massa babygurkor på kommande - och blommor. Tomater kommer det också en hel del. 

För övrigt mötte vi just en granne, när vi promenerade vår vanliga skogsvägsrunda med hunden, och han sa att han hade sett en varg på skogsvägen för ett par timmar sedan! Jag har ingen orsak att misstro honom, våra båda andra grannar har också berättat att de har sett varg här - men tänk att den rörde sig mitt på ljusan dag! Den hade inte kommit närmare honom, och han är ändå en gammal man, så jag antar att två vuxna och en hund inte behöver vara oroliga för att röra sig i skogen. Men litet började man ju nog se sig över axeln och känna sig iakttagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar