fredag 28 januari 2022

På gång!

 

Så här långt går det mycket bra med aktiveringsplanen. Artonåringen och jag var valfunktionärer förra helgen, och trots att arbetsdagen på söndag blir mycket lång och arbetsuppgifterna är rätt enkla och enahanda - visa folk tillrätta, kolla namn och id, räkna antalet personer som röstar, stämpla valsedlarna, städa valbåsen - tycker jag faktiskt det är ganska roligt. Det är skoj att veta hur en röstning går till och att vara med i praktiken. Och sedan, när vallokalerna har stängt, och man mycket noggrant men så snabbt man kan ska räkna alla röster, blir det ganska spännande och högtidligt. 

På lördag kväll var vi dessutom på en mycket trevlig middag till ett par vänner, tillsammans med två andra par som vi inte kände från förut. Oerhört mycket veckoslutsprogram i dessa coronatider, och på måndag var jag ganska trött men också väldigt uppiggad mentalt.

Sedan arbetsveckan som vanligt, och nu blir det helg igen! Ikväll har vi bjudit en kompisfamilj på enkel fredagsmiddag (det blir tacos), och tidigt i morgon åker vi iväg till Tallinn med maken. De lovar storm, så det kan bli extra intressant.

För övrigt märker man ju till sin glädje att det börjar bli ljusare. Nu är klockan nästan halv fem, och det är ännu ljust ute. Och en morgon var det vacker morgonrodnad när jag släppte ut valpen på gården. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar