fredag 22 april 2022

Påsk och vår

 

Äntligen, äntligen börjar våren komma igång. Idag var första dagen jag drack eftermiddagskaffe på terrassen, i sällskap med 12-åringen, och det blev riktigt svettigt varmt i min svarta, långärmade skjorta. Härligt!

Traditionsenligt inledde vi säsongen på Kimito-lande vid påsk. Vi hade ju åkt av och an helgen innan och satt på värmen, så det var ganska behagligt redan när vi kom fram på torsdag kväll. Och så blev ju påsken så fin.

Krokusarna hade kommit upp, mitt i det gråa och slitna.


Äldstingens pojkvän arrangerade ett påskstilleben, så han kunde ta en bild att skicka till sin mormor. De fina påskkycklingarna (?) har hängt med sedan flickornas dagistider, och kommer att få hänga med tills de faller i bitar.

En dag gick vi Senatsbergets Må bra-stig i Dalsbruk, grillade korv vid grillplatsen och beundrade utsikten från utsiktstornet.

Längs stigen såg vi också årets första blåsippor.

En annan dag förde vi hundarna och trimmas, och det var minsann välbehövligt. Poseringsbilden efteråt blev inte så jättebra, men det var nog mest människornas fel (och solens), att en skugga kom så olämpligt. En del av valpens vimsighet tycks ha suttit i håret - han verkar äldre, klokare och lugnare,  när han ser mer städad ut. Nu har vi bara litet svårt att skilja på dem, när de ser nästan likadana ut. Den yngre är litet ljusare, men det ser man bara när de är bredvid varann.

Och naturligtvis - som vanligt i vår familj - åt vi mycket, gott och hela tiden. Störstingen hade födelsedag på långfredagen (hurra!) och fick bland annat en kokbok i present. En dag testades ett mycket läckert vegetariskt recept ur boken.

Och innan vi åkte hem på måndag kväll planterade jag ut påskblommorna. Nu får vi hoppas att de glädjer oss nästa år igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar