onsdag 4 maj 2022

Potatisland, ved och andra vårsysslor

 

Äldstingen och jag (och hundarna) tillbringade måndag-tisdag på lande. Efter den vanliga arbetsdagen hade vi två viktiga uppgifter: att få 24-åringens 30-åriga bil, som stått i vinterförvar där, förd till verkstaden och att träffa en man som ska hämta jord, fylla ut en plätt och jämna till den så vi kan göra en liten gräsplan vid södra husväggen. Båda utfördes till belåtenhet redan på måndag kväll. Bilen startade inte, men efter att ha laddats en stund gick det bra, och vi fick den förd till verkstaden. Traktor-mannen kom också och vi kom överens om att han fixar det när han hinner och meddelar mig, så vi sedan kan åka och så gräset (och kanske klöver? Och annat?). 

På kvällen fick vi återigen njuta av en vacker solnedgång. På lande märker man skillnaden ännu tydligare - på vintern blev det ju kolmörkt redan på eftermiddagen, och nu går solen ner 22-tiden. Härligt.

Nästa morgon började vi förbereda potatislandet innan dagens första jobbmöten. Litet senare kom mommo med sättpotatisen, och äldstingen och mommo satte dem. Enligt gammal visdom ska man tydligen sätta potatisen först "när man kan sitta på marken med rumpan bar", och så var det nu VERKLIGEN inte nu (iskall nordanvind och små snöfall ibland), men månne den inte kan vänta i marken tills det blir varmare. Vi får väl se.

Till sist tog vi ännu upp alla bitar från träden som vi fällde sist (t.ex. de som syns ovanför potatislanden på bilden ovan) och klöv veden. Mycket nöjda med våra dagsverken åkte vi sedan tillbaka till stan. 

Nu jobbar jag ännu idag, men sedan blir det spännande. Jag gav mommo en resa i present när hon fyllda jämnt på hösten, och i morgon ska hon, hennes väninna, 18-åringen och jag åka till Champagne och Paris! Det ska bli så roligt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar