onsdag 31 augusti 2022

Mellansäsong

 

Veckoslutet var riktigt, riktigt varmt. Vi åkte till lande och tillbringade lördagen på båtutfärd med svåger och svägerska. På söndagen byggde vi spångar (maken) och städade garage (jag), och så stämde vi träff med storbarnen och plockade majs i Pickala. Härligt att själv plocka några majskolvar och sedan köra hem och koka dem direkt - det blir sååå gott.

När vi hade ätit och slängt oss i sofforna brakade åskan och ösregnet loss. Det bara vräkte ner, med stora hagel, och temperaturen sjönk direkt. Och efter det känns det som om hösten började, nästan? Igår kväll och i morse hade jag tröja på hundpromenaden, och det är nog någon månad sedan sist.

För övrigt opererades jag (minilitet) i ansiktet på torsdagen. De tog bort en hudförändring, och fast såret är på läppen fick jag först svullen kind, sedan en blåtira och nu till sist ett stort blåmärke under hakan. Det i kombination med svarta stygn, då. Men nog är man tacksam i sådana här fall att bo i Finland. Proffsig plastikkirurg, vänligt bemötande, allt fungerade inom den offentliga vården. Och räkningen kommer väl att bli typ 17:40. Imorgon ska stygnen tas bort.  

Och nu strax ska vi på middag och konsert med ett par vänner, det blir roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar