måndag 17 juli 2023

Padva-veckan

 

Min arbetsgivares stuga är inget speciellt som stuga betraktad - trevlig och funktionell, men ganska liten och vanlig - men det som är superfint med den är läget. Alldeles vid den allmänna stranden på Padva, och därmed med lika fint och långgrund sandbotten. Båten får lämnas på svaj, och så vadar man ut till den. På tallen syns en av mina favoritskyltar: "Simning på egen risk". När är det inte det?

Veckan var solig (men ganska blåsig), och vi gjorde flera fina båtutfärder. Bland annat kom vi oss äntligen till Morgonlandet, som har funnits på vår önskelista redan i flera år. Fint var det - och på vägen såg vi dessutom flera sälar!

Lunchen. Rökt fisk från Bromarv torg, nypotatis (nykokt på trangia) och tomater från Tallbacka trädgård, ägg, smör och öl. Blir inte bättre. 

En annan dag gjorde vi strandhugg på tre olika öar. Här pausen efter lunch.

En kväll åt vi middag hos min bror i Tenala. Hundarna har nått det stadiet på sommarlovet när man (för det mesta) kan ha dem lösa - de vill helts vara nära oss och har inte bråttom någonstans. Kanske också bytesdjuren tar det lugnt mitt på sommaren?

En fin vecka var det, men efter den var det nog så skönt att återvända till eget lande, också. Det är ju allra bäst, det, när man är glad att komma hem igen efter en trevlig resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar