söndag 3 mars 2024

Helgens mat

 

Vi fick en middag i julklapp av våra barn, och igår var det dags! Vi bjöds först på kaffe i nyrenoverade Hagnäs-hallen, och promenerade sedan en stund på stan innan vi gick hem till vår äldsta. Och där hade de lagat så otroligt fint!

Till förrätt fick vi svartrotssoppa med äpple, persilja och friterad svartrot. Oerhört gott (och enkelt att laga, påstod kocken). 

Till huvudrätt var det ett slags sushi, som man själv byggde ihop vid bordet. Basen var nori och ris, och så fyllde man sin nori-strut med en massa läckerheter.

Bland annat sik, lax, avokado, vårlök, koriander, inlagd lök, picklade grönsaker, majonnäs, sesamfrön och mycket annat. Så gott, och trevligt med mat som man pysslar med vid bordet.

Till efterrätt mascarponekräm med rostad vit choklad och blodapelsinklyftor, tillsammans med en chokladmuffins. Härligt det också.

Det var en så trevlig och glad kväll, och vi satt vid matbordet i många timmar, med samtal om högt och lågt. Toppen-julklapp.

Under helgen har jag dessutom blivit bjuden på artesanpizza på restaurang av maken, så nu känner man sig rätt välgödd.

För övrigt har vi promenerat med hundarna till fafa idag, och tillbaka i solsken! Länge sedan man har sett solen här. Och nu är det ju redan mars. Det börjar verka som om vi klarade vintermörkret i år också (eller är det för tidigt att ropa hej?).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar