fredag 29 mars 2024

Annorlunda påskprogram

Fjortonåringen och jag firar en annorlunda påsk i år. Tidigt i morse, 4:40 närmare bestämt, startade vi hemifrån för att åka till Fredrikshavn i Danmark och Rödspätte cup i handboll. I flyget mellan Köpenhamn och Aalborg var himlen och havet så här fina.

Cupen är enorm - jag tror det var 60 lag bara i flickornas årsgrupp. Arrangemangen är omfattande, och fungerar förvånansvärt väl (hittills, i alla fall). Man sover i skolor, ett lag per klassrum, och bussar trafikerar hela tiden mellan skolorna och de olika arenorna där spelplanerna finns. Idag har flickorna spelat i närheten av vår sovskola, bara ett par kilometer bort, men i morgon ska de spela sista matchen (kl. 21.25!) i en hall som är 15 km utanför staden. 

Man kunde köpa ett måltidspaket om man ville, och på bilden ser ni den gemytliga restaurangen. Men också där fungerade allt väl, med stora fat med mat längs ett buffébord, flera personer som hela tiden fyllde på, en man som skar upp kött till sist och faktiskt rätt små barn som diskade och hjälpte till med allt möjligt.

Ljudnivån i hallen är galen. Där är trängsel överallt, alla rör sig hit och dit, ungdomarna är högljudda och uppspelta och kastar bollar mellan folkmassorna i korridorerna, och VARJE lag har en egen högtalare, med egen musik, som de spelar HÖGT. Folkmängden och de ständigt pågående svettiga matcherna gör dessutom att det är varmt och fuktigt som i en djungel där inne. 

Föga förvånande älskar flickorna det. Vi vuxna tror kanske att vi kommer att vara litet trötta på måndag.

Mellan matcherna smet jag iväg på en promenad, och Fredrikshavn verkar ju vara en ganska trevlig stad.

Nu är dagens program slut, och vi har anlänt till skolan. Flickorna duschar (i en annan byggnad, inte jättesmidigt), och alla är rätt utmattade. Vi hoppas på en lugn natt (och på att luftmadrassen är tillräckligt tjock för lagom sovkomfort). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar