måndag 19 augusti 2024

Händelsesrik vecka

 

Veckan som gick hade rätt fullspäckade dagar. Jag har fått nya uppgifter på jobbet, så arbetsdagarna går i ett huj när jag dels har mycket att göra och dels sådant att göra som jag definitivt inte gör på rutin - vissa saker kräver både skärpning och tid. Jobbdagarna har blivit längre och någon kväll har också fått offras. Samtidigt är jag så glad, för allt har gått bra under de första veckorna och mina kollegor är så stödjande och uppmuntrande. 

Samtidigt har vi förberett fest - för på lördagen konfirmerades vår minsting! Nog är det fint, ändå, med halvvuxna ungdomar som kommer till sin konfirmation nyklippta, med nya skor och fina kläder, och en hel kyrka full med festklädda vuxna som är där för att de älskar och bryr sig om de här ungdomarna. 

Konfirmationen gick bra, och sedan var det dags för fest hemma hos oss. Konfirmanden hade önskat sig tex mex-buffet och kladdkaka med fudge till dessert, och som vanligt fixade vi allt själva med hjälp av storasystrarna. Den något barnsliga menyn uppskattades också av gästerna - det blev så litet rester över att det knappt räckte till lunchen för egen mini-familj dagen efter. Det var ganska många som inte kunde komma, såhär en lördag i augusti, men till vår glädje blev festen ändå högljudd, glad och lyckad.

Vid niotiden hade en del av gästerna gått, och då kom vår kompisfamilj (som också hade haft egen konfirmationsfest) till oss, och det visade sig att männen hade en överraskning till sina fruar. Vid tiotiden lämnade vi festen i händerna på 24-åringen (det var bara ungdomar kvar), tog en taxi och gav oss iväg till Haloo Helsinkis konsert i Esbo. Så oväntat, så roligt och så bra show.

Konserten avslutades med fyrverkeri.

När vi sent omsider kom hem igen, klockan 1:30, visade det sig att festen fortfarande pågick hos oss. En liten stund satt glada och pratsamma ungdomar kvar, innan vi avslutade firandet, städade undan och gick och lade oss. Vilken fin dag det blev!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar