lördag 18 december 2010

Juförberedelser

De tre största döttrarna åkte till mormor och morfar över veckoslutet, så maken och jag hade möjlighet att förbereda julen med bara den minsta och hunden hemma. Fram tills igår hade vi absolut ingenting fixat - noll julkappar, noll julmat, ingenting. Så vi förberedde oss på ett hektiskt och irriterat veckoslut, i synnerhet som maken innerligt hatar att julhandla och ettåringen trivs i vagnen i ungefär en minut innan hon vill upp och springa.

Men vi tog tjuren vid hornen och åkte iväg redan på fredag kväll. Butikerna var helt tomma, och på ett par timmar hade vi fått en hel del gjort. Eftersom det var så tomt kunde vi faktiskt ha ettåringen och gå omkring.

I morse gav vi oss iväg igen. Först hittade vi en fin julgran på tio minuter på den lokala frivilliga brandkårens jippo och körde hem den och två andra till svärföräldrarna och svägerskan. Efter den lyckade inledningen for vi rätt så glada till köpcentret, och trots miljoner andra julhandlare gick det ganska smidigt. Allt föll på något vis på plats och vi hittade vad vi skulle, och hann till och med äta en god pizza med en sömnig, stillsam, tyst ettåring som sällskap. Sedan for vi hem för hennes dagssömn, och maken och jag somnade i var sin soffa (jag med hunden på magen). På eftermiddagen och kvällen hann vi handla mat, laga sill och packa in paketen. Och nu väntar bastun.

Tänk att det någon gång kan vara så också - att en dag som man tror att blir stressig blir harmonisk och avkopplande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar