torsdag 8 oktober 2015

Ovanligt kvällsprogram

Sent på kvällen i går utbröt stor och ovanlig aktivitet i hushållet. Sjuttonåringen och elvaåringen hade redan stängt sina dörrar och gått och lagt sig, sexåringen sov och resten höll just på att gå och lägga sig. Då rusar plötsligt sjuttonåringen ut ur sitt rum och ner för trapporna, ropar "N säger att här är norrsken!", drar på sig en jacka och springer ut. Femtonåringen och jag slänger också på oss första bästa jacka och följer efter.

Och minsann! Vi spanar åt alla håll och märker något ovanligt på himlen. När jag ser ett illgrönt sken mellan träden springer jag in igen och säger åt maken och elvaåringen att de också måste komma.

Så står vi ute, alla fem (sexåringen får dock sova vidare). Norrskenet syns mest österut, över tågspåret, och vi går en bra bit längs vägen. Först när en cyklist åker förbi och tittar långt inser jag hur vi ser ut. Alla fem i pyjamas, omaka skor och oknäppta jackor. Maken och sjuttonåringen har dessutom shortspyjamasar, så deras bara ben sticker fram under jackorna. Fem bydårar som till råga på allt tittar intensivt mot himlen. Och så går det dessutom ett tåg förbi. Men att se norrsken i södra Finland var ju unikt - fast det var ganska svagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar