måndag 5 oktober 2015

Sexåringsperspektivet

Det gångna veckoslutet var verkligen fyllt av roligt program. Sexåringen var först på en dagiskompis födelsedagskalas med pirattema på fredag kväll. På lördagen var vi först och hälsade på fafa, och där lekte hon med de två hundarna som fanns där. På kvällen hade vi middag för två andra familjer, där döttrarna är hennes bästa kompisar från dagis. Och som de lekte och härjade, hela kvällen och halva natten.

På söndagen kom först min bror med familj på besök, och hon fick leka med sin tvååriga kusin som hon sällan ser (de bor i Stockholm). Sedan fick hon se på favoritfilmen Frost, innan vi åkte til makens syster som hade kusinträff. Och sedan hann vi ännu ut på en cykeltur på tre man hand, maken, sexåringen och jag.

Dagis har ett system med ett häfte, där man varje veckoslut ska rita en bild som beskriver något som man har gjort. Vad ska du riktigt välja, sa jag, när det har hänt så mycket roligt? Hon vet, sa hon, och gick och ritade.

Och på teckningen ser ni när hon plockade upp ett skräp som låg på marken och lade det i papperkorgen, när de var ute och plockade höstlöv till bordsdekoration tillsammans med femtonåringen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar