tisdag 2 februari 2016

Pärnu


Utresan till Pärnu var aningen ansträngande. Båten till Tallinn var proppfull, så det var svårt att ens få sittplats, men till sist lyckades vi hitta sex stolar vid mitten av ett bord i kafeterian. Sedan blåste det så hårt, så personalen direkt började dela ut påsar till passagerarna - och de användes flitigt i alla hörn av båten. Lyckligtvis blev ändå ingen av oss sjösjuk (vissa tyckte till och med att det var toppen med den gungiga färden). Vägen till Pärnu var bra, men det dåliga vädret gjorde att färden tog litet längre än besäknat, och till slut fick vi nästan bråttom.

Men väl framme på hotellet var allt toppen. Bra spa-avdelning (inte så stor, men det var lagom), två angränsande rum med bekväma sängar åt alla, ok (och billig!) mat och härliga behandlingar. Vi hade tagit ett vinterpaket där det ingick massage för alla, och några timmar i pooler och bastu, en lång natts sömn och massage var ju alldeles toppen så här mitt i vintern och jobbstressen.

På söndag åkte vi tillbaka till Tallinn, i strålande sol, och åt läcker lunch på F-hoone. På båten tillbaka fick vi en hytt, och tillbakaresan var hur behaglig som helst. Pärnu gav mersmak - det här besöket var litet onödigt kort, och vi vill gärna tillbaka. Kanske i maj eller juni? Och några nätter. Det var första gången vi hade bilen med till Estland, och det gör vi också gärna igen. Det var ju mycket bekvämare än att vara utan - så enkelt att bara köra in på båten, i stället för att köa överallt i terminalerna.

Det var också trevligt att vara tillsammans, hela familjen, i ett par dygn. Mera sällan är det så nuförtiden, och vi skrattade mycket åt alla tankar och diskussioner som uppstår när alla är avslappnade. Som sexåringen, fundersam vid sin pastaportion på F-hoone:

- Mamma, eller hur att en makaroni kan förändra ditt liv?
- Ööö - hur tänkte du?
- Nå, om den är förgiftad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar