tisdag 20 september 2016

Sjuårskalas

Sjuåringens fyller år på sommaren, så födelsedagskalaset med kompisarna blir alltid litet uppskjutet. Som alltid tidigare firade hon också i år tillsammans med sin bästa kompis, som är tre veckor äldre och numera också klasskompis. De önskade sig ett kalas på leklandet HopLop, och plötsligt kändes alternativet så lockande också för föräldrarna (inget eget ordnande! Inget städande, varken före eller efter!) att vi slog till med det. Och i går var det äntligen dags.

14 barn deltog, och som de lekte. De hann knappt slänga i sig glassen, chipsen och godiset och överräcka paketen innan de var ute i leklandet. Och där sprang de sedan omkring i två timmar, svettiga, uppspelta och glada. Det finns onekligen både för- och nackdelar med kalas på lekland. De är ju litet opersonliga, och man förlorar momentet när man planerar tema, servering och dekorationer med födelsedagsbarnet. Och så är det rätt dyrt. Men: Vi behövde inte hitta på några lekar, inte leda kalasets gång, inte avstyra några gräl eller reda upp någon situation där någon grät eller något hade gått sönder. Inga förberedelser, inget städande, inget matlagande. I går - på måndag kväll- var barnen på vårt kalas dessutom nästan de enda i leklandet, så de lekte verkligen alla med varandra. Och sjuåringarna själva var jättenöjda med sitt kalas, vilket ju är huvudsaken.

Som motvikt till den livliga måndagskvällen kommer här några bilder från den lugna helgen på lande:
 





Och helgens sjuåringscitat (till hunden):
- Go! No problem! Ååååh, det är så jobbigt när han inte talar engelska!

3 kommentarer:

  1. Nomen, en hund, har sedan Valp, tagit Livs Långt Lärande till sin inställning, så kanske det vore en Fritidsyssla för Sjuåringen, att utviddga dennes språkförråd, alltså Engelska, Finska och övriga språk enligt förespålser, hurpass internationella krätser, denne ännu får uppläva? Vet av erfarenhet, att en Hund, åtminstonde kan lära sig kommandon, gjorda för den på mindst 2 språk, för så kunde nog vår hund i tiderna.

    SvaraRadera
  2. Jo, det kunde absolut vara ett gemensamt projekt för sjuåringen och hunden!

    SvaraRadera
  3. Skälla, bör den kunna på Svenska, Finska, Engelska och varför inte Samiska, så därifrån börjar det.

    SvaraRadera