tisdag 10 januari 2017

Vardagsrummet, del xxx

Möbleringen av vardagsrummet framskrider, men det är litet oklart i ilken riktning. Efter några (ganska många) veckors väntan anlände våra Fatboy-säckar, och de är faktiskt ofantligt bekväma! De är stora och går att forma på många vis, så man får stöd för både nacke och ben om man vill. Sjuåringens kompis kallade dem "slöhögar", och vi tog genast fasta på namnet så det heter de nu. Enda nackdelen är att det är nästintill omöjligt att stiga upp ur dem på ett värdigt sätt. Man kan inte ta stöd med armarna och skjuta ifrån, eftersom de formar sig efter tyngden så armarna sjunker ner. Och åtminstone med mina obefintliga magmuskler går det inte att bara häva sig upp. Så enda alternativet är att, elegant som en valross, rulla åt sidan och sedan kravla sig upp från golvet. Men trots denna lilla nackdel älskar vi dem och alla tycks föredra dem framom soffan.

Ännu återstår att göra. Vi vill nog ha en matta. Och någon form av soffbord, men det gamla av trä passar inte in längre. Men vi skyndar långsamt, som hittills, och väntar tills vi hittar något som känns som vårt.

I går började jag jobba, efter över två veckors jullov, så det var nog bra med en mjukstart och sedan den normala lediga tisdagen. För övrigt ska vår bil till verkstaden i morgon. Den blev skråmad före jullovet (icke det minsta mitt fel, så motpartens försäkring betalar allt), och nu ska det fixas. Under tiden lär vi få en Toyota Avensis som tillfällig bil, och det blir ju spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar